ICE on FIRE

Producerad av Oscar-vinnaren Leonardo DiCaprio, George DiCaprio och Mathew Schmid och regisserad av Leila Conners.
Ice on fire är en ögonöppnande dokumentär som fokuserar på möjliga lösningar för att sakta ner vår allt snabbare eskalerande miljökris.

Kan vi stoppa klimatförändringen?
Ice on Fire utforskar många av sätten som finns för att begränsa koldioxidöverföringen till atmosfären. Den tittar också på hur man kanske kan ”dra ner” koldioxid från atmosfären och därigenom bana väg för en sänkning av den globala temperaturen.

Att stoppa och helst vända klimatförändringen är brådskande, eftersom koldioxidhalten i atmosfären nyligen passerade 400 ppm, vilket medför klimatinstabilitet över hela världen. Vi har hört förutsägelserna men nu är klimatrelaterade händelser en daglig verklighet – sommaren 2018 var rekordhet, stormarna är allt starkare, torkperioderna är längre, isen i Arktis är tunn eller obefintlig och Antarktis smälter snabbare än förutspått.

Genom att besöka visionärer och forskare, unga och gamla utforskar filmen ”hoppet” att vi kan vända bort från ”avgrunden”. Och precis när vi räknar på möjligheterna till minskade koldioxidutsläpp, står vi inför ett nytt komplext problem; utsläpp av metan. Metan är en mycket kraftfull växthusgas som bland annat finns bunden i permafrosten i Arktis och som nu, när permafrosten töar alltmer, frigörs.

Filmen ställer frågan: ”Är det Game Over? Eller finns lösningarna?

Har vi förmågan, kapaciteten och lösningarna som kan reversera den globala uppvärmningen … inte mildra, inte minska, inte stabilisera, utan reversera…

Producent: HBO, Leonardo DiCaprio, George DiCaprio och Mathew Schmid

Regissör: Leila Conners

Utgivningsdatum: 11 Juni, 2019, finns tillgänglig på HBO Nordic

Filmens längd: ca 88 minuter

Officiell Filmtrailer

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev, så får du senaste nytt och andra uppdateringar.

Grattis - Du är nu medlem i Friends of thefuture!