Utbildning

”…det finns inget likhetstecken mellan information och kunskap.

Kunskap är ”inlärd teoretisk förmåga att förstå, återge och tillämpa information och idéer”, enligt Wikipedia. Till skillnad från information kräver kunskap att man förstår och kan tillämpa information och idéer.

thefuture® bidrar med kunskap och insikt om hållbar utveckling som underlättar omställningen för företag och organisationer. Skräddarsydd utbildning för just dina behov. 

Vill du veta mer eller ha hjälp med utbildning om hållbar utveckling – kontakta oss!

  • utbildningar för beslutsfattare och ledningsgrupper
  • utbildningar för medarbetare
  • utbildningar för kunder, leverantörskedjor etc.
  • utbildningar i projekt – skapa en ”gemensam plattform”
  • workshops, aktivt lärande
  • kunskap/utbildning/seminarier som marknadsföring – ”dela med dig av kunskap”

I en snabbt föränderlig värld med ”fake news” och ”alternativa sanningar” är kunskap en ovärderlig tillgång. Med kunskap följer också insikt om vart vi är på väg och hur det egna företaget kan bidra till en hållbar utveckling.  

Genomförande

Utbildningar kan genomföras ”live” eller virtuellt och kombineras med E-learning avsnitt, virtuella plattformar (t.ex Mural, Mentimeter) etc. 

Referenser

Omdömen och kommentarer från några av våra kunder och samarbetspartners.

”Sören besitter en stor kunskap inom hållbarhet och har förmågan att förmedla detta på ett pedagogiskt och underhållande sätt.”

”Som lyssnare får man veta mera om hållbarhetsfrågan ur ett större perspektiv och får även bra exempel att ta med sig hem vilket leder till bra idéer och diskussioner.”

Michael Eskils

Hållbarhetschef, AMF Fastigheter

”Med ett ambitiöst, välgjort och pedagogiskt utbildningsmaterial presenterar Sören alltid vetenskapligt baserad fakta på ett sätt som inte lämnar någon oberörd ”

”Jag är glad att få samarbeta med honom och önskar att alla politiker och makthavare skulle lyssna på honom, lära sig och ta fler modiga och nödvändiga beslut”

Anna Rhodin

Verksamhetsutvecklare och medgrundare, ByggDialog AB

”Utbildningen gav mig en väldigt bra bild av vilka utmaningar vi har i världen, samtidigt som den gav oss bra verktyg för att kunna göra förändring.”

”Sören är väldigt kompetent och använder sig av exempel och metoder som tar ner komplexa frågor och problem till något som går att förstå.”

Roberth Sundhäll

vice VD, ByggDialog AB

UTB#04

Utbildning – FSSD, Bakgrunden & Grunderna

thefuture, Klimat_&_Hållbarhet_utbildning_flyer-Page1

Välkommen till vår halvdagsutbildning/introduktion till FSSD-metoden.

FSSD (Framework for Strategic Sustainable Development) är ett ramverk för strategisk hållbar utveckling som skapats och förfinats sedan 1990-talet av en internationell grupp forskare.

Ramverket är generellt och systembaserat uppbyggt för att kunna styra framsteg till en hållbar framtid. Metoden är en av de mest beprövade som finns när det gäller hållbar utveckling. Den är dessutom enkel att förstå samtidigt som den innehåller konkreta hjälpmedel och förhållningssätt.

Utbildningen riktar sig till alla som är intresserade av ett vetenskapligt baserat förhållningssätt till klimatkrisen och hållbar utveckling.

Information

Pris: Enligt överenskommelse
Gruppstorlek: 5 – 20 personer
Halvdag, ca 4 timmar

Kursledare: Sören Andersson

 

UTB#01

Utbildning – Klimat & Hållbarhet

thefuture, Klimat_&_Hållbarhet_utbildning_flyer-Page1

Välkommen till vår endagsutbildning i klimat och hållbarhet.

Omvärlden ställer allt större krav på att du förstår vad klimatkrisen innebär och hur den påverkar en hållbar utveckling. Detta gäller i yrkeslivet såväl som i privatlivet.  

Utbildningen riktar sig till alla som behöver förbättra sina kunskaper om klimatkrisen och hållbar utveckling.

Oberoende av om du har förkunskaper eller inte; vi sammanfattar nuläget och går igenom ett antal konkreta hållbarhetsprinciper som ger dig en robust grund för att förstå och kunna ta sig an utmaningarna.

Information

Pris: Enligt överenskommelse
Gruppstorlek: 5 – 20 personer
Heldag, ca 09:00 – 16:30

Kursledare: Sören Andersson

 

Utbildning – Checklista

De viktigaste momenten för en utbildning med hög relevans och inlärning.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev, så får du senaste nytt och andra uppdateringar.

Grattis - Du är nu medlem i Friends of thefuture!