Rådgivning

”Goda råd är dyra – dåliga kan man få överallt…”

Ingen har någonsin levt i en hållbar värld, det är alltså svårt att fråga ”någon som vet”…

På samma sätt är det kanske med erfarenheten av hur vi lever och agerar idag – kan vi verkligen lösa problemen genom att tänka på samma sätt som när vi skapat dem…?

Kan det till och med vara så att en del av våra gamla tankar, vanor, rutiner, regelverk och strukturer ”står ivägen” för de förändringar som behövs…

Rådgivning handlar mycket om att ”förebygga” beslut, att vägleda och bidra med kunskap, sammanhang och perspektiv – kontakta oss.

 

thefuture-origo-green

Omvärld

Världen har aldrig varit mer sammankopplad än den är idag – allting hänger ihop med allting.

Informationsflödet kring hållbarhet och trenderna i samhället förändras otroligt snabbt – detsamma gäller för forskning och utveckling. Nya kommunikationsbeteenden påverkar oss också mer och
snabbare än någonsin.

Omvärldsanalys handlar inte bara om att hämta in information. Det handlar minst lika mycket om att ge den en kontext, att  sätta den i sammanhang, så att innebörden och konsekvenserna går att tolka och förstå.

thefuture-origo-green

Insikt

Allt hänger ihop, men hur hänger globala, nationella och regionala frågeställningar och målsättningar ihop med vår verksamhet?
Vårt företag är väl inte en del av problemet.

Men om det ändå är så, hur kan vi i så fall istället vara en del av lösningen?

Insikt = Kunskap + Tanke

Mycket av vårt arbete handlar om att bidra till insikt. Att informera, utbilda, samverka och påverka.

Insikt leder nästan alltid till att man ”rör sig i rätt riktning” – När man en gång vet, är det svårt att gå tillbaka…

thefuture-origo-green

Strategi

Strategi är perspektiv. Strategi handlar om att se helheten – om att förstå på vilket sätt ditt företag eller varumärke kan vara konkurrenskraftigt på lång sikt och var de mest lönsamma affärerna kommer att finnas. Det är kompassriktningen för hela affären och verksamheten – ramverket för alla aktiviteter.

Med hjälp av olika verktyg bidrar vi till att ditt företag har de bästa förutsättningarna för att skapa en hållbar strategi.

En klok strategi innebär att all taktik fungerar bättre. En klok strategi tillåter enkelt uttryckt även ett och annat oklokt taktiskt beslut.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev, så får du senaste nytt och andra uppdateringar.

Grattis - Du är nu medlem i Friends of thefuture!