Seaspiracy

Netflix

En ny Netflix-dokumentär, Seaspiracy, som syftar till att avslöja den mörka sanningen om den globala fiskeindustrin och det kaos som den förorsakar på vår planet.

Dokumentären kommer från Kip Andersen, filmmakaren bakom Cowspiracy och What the Health – två filmer som har uppmuntrat många människor att anta en mer växtbaserad diet.

Medan Cowspiracy informerade tittarna om den negativa miljöpåverkan djurjordbruk har på land, byter Seaspiracy vårt fokus till fiskeindustrin. Många känner nu till de negativa konsekvenserna av att odla djur för kött, men effekterna av kommersiellt fiske i våra hav och vår omgivning är höljt i dunkel och hemligheter.

På samma sätt som Cowspiracy utforskar Seaspiracy hur regeringars politik, fiskeindustrin och till och med miljöorganisationer bidrar till förstörelsen av marint liv. Kip Andersen, som producerat båda filmerna, skrev på Instagram att Tabrizis ”avslöjar världens viktigaste saknade del av miljöpusslet.

”När vi började på resan för att avslöja det ledande hotet mot våra hav, hade vi ingen aning om den stora omfattningen av vad vi skulle avslöja,” sade Ali. ”Det som gjorde sakerna ännu mer chockerande var dock det faktum att regeringar och miljöorganisationer är delaktiga och drar nytta av dess bortgång.”

Filmen belyser också de mänskliga kostnaderna för fiskeindustrin. Så många som 24 000 fiskeriarbetare dör på jobbet varje år, vilket gör fiske och andra relaterade yrken till några av de farligaste karriärerna i världen.

Filmskaparen har samarbetat med nya regissörer för Seaspiracy, paret Ali och Lucy Tabrizi, som också förekommer i filmen och leder resan till den mörka upptäckten.

Följ Seaspiracy på Facebook

Följ Seaspiracy på Instagram

 

Trailer nedan:
Filmen kan streamas på Netflix fr.o.m: 24 Mars, 2021

thefuture, Resurs, Seaspiracy

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev, så får du senaste nytt och andra uppdateringar.

Grattis - Du är nu medlem i Friends of thefuture!

Share This