Sommarens boktips…

av | jul 9, 2017

Har precis läst Naomi Kleins senaste bok ”No is not enough”.

Boken är en väldigt bra sammanfattning av hur den ekonomiska och politiska utvecklingen i det amerikanska samhället har ”tagits över” av den rikaste 1 % och sedan ”kulminerat” genom att Trump blev vald till president.

I boken analyserar hon bl.a. Trumps användning av ”varumärket”, hans besatthet av vinnande och rikedom, och hans inställning till krig och fossila bränslen. De flesta är kopplade till varandra och kommer sannolikt att förvärra problemen med etniska och ekonomiska orättvisor och miljöförstöring, i hela världen.

Boken analyserar också vad som har hänt under Trumps första tid och hur man med en närmast chockartad frenesi angriper alla samhällsfunktioner samtidigt i ett nästan ”kuppartat” försök att totalt förändra och ”privatisera” hela USA, att snabbt förändra styrelsesättet från en demokrati ”av folket” till en företagsapparat styrd av de rika… innan folket hinner mobilisera ett samlat stöd för demokratin.

Om du är förvånad över hur det kunde bli så här, om du tror att ”det värsta är nog över” eller funderar på hur det som händer skall kunna bemötas – läs den!

Nyhetsbrev

Anmäl dig med E-postadress för att få nyhetsbrev och blogg-inlägg från thefuture

Din prenumeration är nu registrerad! thefuture kommer att använda informationen du delger via detta formulär för att hålla kontakt med dig och för att skicka nyhetsbrev via e-post. Du kan när som helst ändra dina inställningar genom att klicka på "avregistrera/unsubscribe" längst ner i våra utskick, eller genom att kontakta oss på "info@thefuture.se". Genom att klicka på "Prenumerera" ger du ditt godkännande till att ta emot nyhetsbrev från oss.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev, så får du senaste nytt och andra uppdateringar.

Grattis - Du är nu medlem i Friends of thefuture!

Share This