Boken alla borde läsa

av | okt 2, 2018 | Blogg

Jag vet inte hur många gånger jag har fått frågan. Ofta i samband med att jag hållit ett föredrag eller av vänner, bekanta och kollegor som vet att jag jobbar med hållbarhet och hållbar utveckling;

”Men vad kan jag själv göra – vad har du för tips?

Ofta har jag haft några snabba och aktuella tips till hands, eftersom jag vet att frågan nästan alltid kommer.
Jag har också sammanställt några tips på en dubbelsidig A4 som jag ofta brukar ha med mig.

När nu Naturskyddsföreningens experter, tillsammans med Johanna Stål, har sammanställt hela 365 tips för en mer hållbar vardag i boken Ett Hållbart Liv, kommer jag alltid att ha med mig denna otroligt användbara ”verktygslåda” istället.

Ett Hållbart Liv är en av de bästa och mest heltäckande sammanställningar av tips, idéer och inspiration för hur man kan leva hållbart som jag hittills har sett. Den kommer att bli en ”klassiker”.
Hoppas att den även blir vanlig som lärobok i skolorna – den passar i flera olika ämnen och ger många goda råd om hur man kan leva mer hållbart.

När jag omväxlande läser och bläddrar i boken hittar jag en del tips som jag känner igen. Tips som jag glömt bort och mängder av nya tips och inspiration om hur vi kan leva mer hållbart. Det är imponerande hur man lyckats samla så mycket aktuell klokskap och så många aspekter på ett så översiktligt och lättillgängligt sätt.

Tipsen är sorterade under elva samlande rubriker som; Hemmet, Grannarna och samhället, Maten, Kroppen, Jobbet och Skolan och Barnen. Det finns också ett bra sökregister och en hel del grundinformation kring utmaningarna vi står inför.

Passar alla

Oavsett om du är nybörjare när det gäller hållbarhet eller har kommit en bit på vägen på din hållbarhetsresa så innehåller den massvis med goda råd, information och inspiration som kan hjälpa dig vidare.
Boken är lättläst utan att någonsin vara trivial. Den innehåller samtidigt så mycket bakgrundsfakta att till och med den allra mest ”nördiga” hållbarhetsförespråkaren kommer att hitta nya aktuella uppgifter, länkar och referenser.

Läs boken, låna den, låna ut den eller ge bort den…

 

Årets Julklapp 2018

… konsumtionshetsen som tyvärr så ofta präglar tiden kring jul är ju svår att kombinera med ett hållbart liv…

Men Naturskyddsföreningens guide till ETT HÅLLBART LIV innehåller så många oumbärliga tips och råd för en mer hållbar vardag att den bör finnas nära till hands för alla. Som ett verktyg i dina olika roller som medmänniska, granne, vän, syskon, förälder, partner, anställd, företagare, elev eller aktivist… Äntligen en hållbar julklapp!

Nyhetsbrev

Anmäl dig med E-postadress för att få nyhetsbrev och blogg-inlägg från thefuture

Din prenumeration är nu registrerad! thefuture kommer att använda informationen du delger via detta formulär för att hålla kontakt med dig och för att skicka nyhetsbrev via e-post. Du kan när som helst ändra dina inställningar genom att klicka på "avregistrera/unsubscribe" längst ner i våra utskick, eller genom att kontakta oss på "info@thefuture.se". Genom att klicka på "Prenumerera" ger du ditt godkännande till att ta emot nyhetsbrev från oss.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev, så får du senaste nytt och andra uppdateringar.

Grattis - Du är nu medlem i Friends of thefuture!

Share This