Ett samtal om Hållbarhet

apr 28, 2019 | Blogg, Nyhet

När Jan och Caroline Bolmesson, som driver en av Sveriges största bloggar om privatekonomi, RikaTillsammans, bjöd in mig till en intervju/samtal om Hållbarhet kom det att handla om allt från klimatkompensation till personliga koldioxidbudgetar…

Bloggen RikaTillsammans startades 2007 av Jan Bolmesson och har idag ca 50.000 följare via hemsida och nyhetsbrev. 
Sedan 2017 poddar dessutom Jan tillsammans med sin fru Caroline i Rikatillsammanspodden och via sin YouTube-kanal varje söndag.

Ett utdrag ur ingressen till avsnittet;
” I dagens avsnitt diskuterar vi klimathotet med hållbarhetsexperten och bloggaren Sören Andersson. Det är ett jobbigt avsnitt i betydelsen att jag tidigare inte förstått hur allvarlig den är och hur mycket jag själv bidrar till den. Tidigare har vi pratat om hur 100 000 kr i en global indexfond ger upphov till 3 ton koldioxid årligen. Något som behöver sättas i relation till att vi har ca 38 ton att spendera totalt fram till 2050. Inte per år, utan totalt. Klimatkompensation som jag tidigare varit stolt över diskuterar vi som vår tids avlatsbrev. För mig och Caroline var det som att ta det röda pillret i Matrix och få en käftsmäll samtidigt…”

Tack, Caroline och Jan för ett intressant samtal och en väldigt trevlig eftermiddag!

PS: Jag var tvungen att kolla upp det där med The Matrix och det röda pillret, hade faktiskt glömt det – ”Det röda pillret är en metafor hämtad från filmen där protagonisten Neo får ett val mellan att ta det blå pillret (att fortsätta leva i en illusion) eller att ta det röda pillret (börja se världen för vad den egentligen är).”

Se hela samtalet på YouTube här;

Lyssna

Om du istället föredrar att lyssna på inslaget hittar du podden ”RikaTillsammans” där du vanligen lyssnar på poddar. T.ex på Spotify 

Läs

Hela blogginlägget med länkar, sammanfattning, transkribering och en hel del kompletterande information hittar du på RikaTillsammans hemsida – LÄNK

Nyhetsbrev

Anmäl dig med E-postadress för att få nyhetsbrev och blogg-inlägg från thefuture

Din prenumeration är nu registrerad! thefuture kommer att använda informationen du delger via detta formulär för att hålla kontakt med dig och för att skicka nyhetsbrev via e-post. Du kan när som helst ändra dina inställningar genom att klicka på "avregistrera/unsubscribe" längst ner i våra utskick, eller genom att kontakta oss på "info@thefuture.se". Genom att klicka på "Prenumerera" ger du ditt godkännande till att ta emot nyhetsbrev från oss.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev, så får du senaste nytt och andra uppdateringar.

Grattis - Du är nu medlem i Friends of thefuture!

Share This