Det verkar inte alls vara enklare än man tror…

av | aug 7, 2017 | Blogg

Den 2 Augusti inträffade 2017 års Earth Overshoot Day – dvs. den dag på året då vi människor har förbrukat den mängd förnyelsebara resurser som vår planet kan återskapa under ett år – baserat på världens genomsnittliga konsumtion/livsstil. Nu lever vi på våra barns och kommande generationers ”reserver”…

… om vi istället utgår från den genomsnittliga Svenska konsumtionen/livsstilen, så inträffade Earth Overshoot Day redan den 28 Mars!

Nej, visst nä… detta får man ju inte prata om, en del kan ju få dåligt samvete…

T.o.m. i Almedalen, en av vår viktiga politiska arenor handlade bara en tiondel av partiledarnas talartid om miljön, hälften av partierna nämnde inte miljön alls, sammanlagt talades det 25 m, 46 s om miljön.

I juni sa världens ledande klimatforskare att vi har tre år på oss att vända utsläppskurvan brant nedåt, för att ha en chans att uppnå Parisavtalets mål. Har ni sett några tecken på den förändring som krävs för att påbörja en sån revolution? Har ni sett några rubriker? Krismöten? – Det har inte jag…

Nyhetsbrev

Anmäl dig med E-postadress för att få nyhetsbrev och blogg-inlägg från thefuture

Din prenumeration är nu registrerad! thefuture kommer att använda informationen du delger via detta formulär för att hålla kontakt med dig och för att skicka nyhetsbrev via e-post. Du kan när som helst ändra dina inställningar genom att klicka på "avregistrera/unsubscribe" längst ner i våra utskick, eller genom att kontakta oss på "info@thefuture.se". Genom att klicka på "Prenumerera" ger du ditt godkännande till att ta emot nyhetsbrev från oss.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev, så får du senaste nytt och andra uppdateringar.

Grattis - Du är nu medlem i Friends of thefuture!

Share This