Det får någon annan lösa…

av | okt 5, 2017 | Blogg

Det är enklare än man tror, faktiskt mycket enklare – att låta någon annan ta ansvaret.

Vi får allt mer information om hållbarhet. Det sker små framsteg här och där. Men mellan 2014 och 2016 ökade ändå Svenskens ekologiska fotavtryck med +14 %. Om alla skall leva som vi behövs det 4,2 jordklot.

  • Försäljningen av ekologisk mat ökar snabbt – men i Sverige är ca 90 % av all mat som säljs fortfarande inte ekologisk…
  • >78 % av det Svenska folket är, enligt en färsk undersökning, oroliga för klimatfrågorna – men i de politiska debatterna på TV undviker man metodiskt frågan…
  • Larmen om fuskande bilföretag och enorma ”övertramp” när det gäller utsläpp av bl.a. CO2 och kvävgas från bilar, duggar tätt – men vi köper fler bilar än någonsin. Antalet bilar i Sverige ökar snabbare än befolkningen…
  • Flygets stora negativa miljöeffekter blir alltmer kända – men vi flyger ännu mer; 2016 gjordes 39 511 000 (+5%) flygresor till- och från Svenska flygplatser…

Det verkar som att vi alla har drabbats av något kollektivt, ”Rör inte min livsstil och mitt beteende – miljön får någon annan fixa…” Vi verkar tro att någonstans där vid ”slutet av tunneln” står en fe med ett magiskt trollspö och löser alltsammans…

Men det är ”lugnt” – någon annan tar ju ansvaret…

Våra barn och barnbarn!

Nyhetsbrev

Anmäl dig med E-postadress för att få nyhetsbrev och blogg-inlägg från thefuture

Din prenumeration är nu registrerad! thefuture kommer att använda informationen du delger via detta formulär för att hålla kontakt med dig och för att skicka nyhetsbrev via e-post. Du kan när som helst ändra dina inställningar genom att klicka på "avregistrera/unsubscribe" längst ner i våra utskick, eller genom att kontakta oss på "info@thefuture.se". Genom att klicka på "Prenumerera" ger du ditt godkännande till att ta emot nyhetsbrev från oss.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev, så får du senaste nytt och andra uppdateringar.

Grattis - Du är nu medlem i Friends of thefuture!

Share This